28 februari 2024

Wiljan’s detacheringsavontuur

De terugblik van Wiljan Pasman

Werken in de detachering via U-nited Detachering? Mijn advies zou zijn: Altijd doen! Bijna vijf jaar geleden kwam ik in contact met Denny van U-nited Detachering. Eerst telefonisch sparren, daarna spraken we af op kantoor in Wijchen. Na mijn periode bij Achmea was ik toe aan iets nieuws; een afwisselende job. Door het fijne, informele gesprek samen met Denny en Sandor kwamen we er al snel uit. Na mijn reis door Zuid-Amerika zou ik beginnen aan het nieuwe hoofdstuk uit mijn carrière.

wiljan-pasman-reis-u-nited-detachering
Afb: Vlak voor de start van een nieuw hoofdstuk een mooie reis door Zuid-Amerika maken.

Frisse start
September 2019 was het dan zover, de start bij de Rabobank in Eindhoven op de beleggingsafdeling. Best een stuk rijden van mijn woonplaats, maar met een regelmatige hotelovernachting was dat goed geregeld. Tijdens de eerste maanden was het mijn taak om de adviseurs te ondersteunen en te kijken hoe processen geoptimaliseerd konden worden in heel de regio Zuid-Oost Nederland. Naast dat ik zo kennis op deed van alle systemen, werd mijn LEAN-kennis vergroot en deed ik veel ervaring op met beleggen.

Terug naar de verzekeringswereld
Na deze opdracht ging ik weer terug naar de bekende verzekeringswereld. Vlak voor de coronaperiode startte ik in Tilburg. Met de opgedane systeemervaring, was het hier nu makkelijker instromen als Intern Adviseur Verzekeringen. Dankzij mijn collega’s leerde ik snel meer over de diverse vakgebieden als brand, aansprakelijkheid en verkeer. Na elf maanden hield mijn opdracht op deze plek op en kwam er de kans om het eens aan de andere kant te kijken.

De stap naar de verzekeraar werd gemaakt, naar Nationale Nederlanden om precies te zijn. Hier kwam ik eerst in het conversieproject terecht voor de brand-producten, maar al snel stapte ik over naar de aansprakelijkheidsafdeling. In twee jaar tijd kreeg ik de kans om me te ontwikkelen als Acceptant Aansprakelijkheid. Hierbij gaf mijn manager binnen Nationale Nederlanden ook de kans om naast aansprakelijkheid ook ervaring op te doen met rechtsbijstand, beroepsaansprakelijkheid en Construction All Risk dekkingen. Steeds met ondersteuning van collega’s van Nationale Nederlanden, maar ook U-nited bood branche-opleidingen aan om me verder te ontwikkelen. Hierdoor kreeg je meer inhoud in de gesprekken met de adviseurs.

Adviseur Verzekeringen
Na bijna tweeënhalf was er weer de stap naar de Rabobank, om nu als Adviseur Verzekeringen aan de slag te gaan. Eerst als adviseur gericht op de AOV-verzekeringen en daarna voor andere zakelijke verzekeringen. De eerder opgedane kennis van de Rabobank en als Acceptant kwam hier weer van pas.

Mooi afscheid
Nu na vier en een half jaar in de detachering neem ik afscheid van U-nited Detachering. Vier en een half jaar waarbij ik in verschillende rollen heb mogen werken en bij verschillende bedrijven en onderdelen in de keuken heb mogen kijken. Dit is in mijn ogen het grote voordeel van detachering, je kunt je zo snel ontwikkelen. U-nited Detachering heeft hierin altijd goed ondersteunt en vanaf het begin alle opleidingskansen geboden. Daarnaast dachten Sandor, Denny en later ook Sanne altijd mee om te kijken wat een mooie volgende stap zou zijn. Deze korte lijntjes, het snelle schakelen en de kans om opleidingen te volgen is voor mij echt het plus punt als werkgever.

Dankzij het vertrouwen wat zij in mij hadden kon ik zo verder groeien binnen de financiële wereld. Vanwege mijn ervaring kan ik dan ook iedereen aanraden om eens contact op te nemen met Sandor of Denny als je toe bent aan wat anders. Met hun informele maar professionele blik kijken zij naar wat er mogelijk is voor jou in de financiële wereld!

Wiljan Pasman

LinkedIn connectie maken?

wiljan-pasman-u-nited-detachering
© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01