25 juli 2019

Nieuw hitterecord!

Verfrissende do’s en don’ts om de hitte op kantoor de baas te zijn.

Lekker gaarkoken op kantoor terwijl iedereen voor je gevoel buiten geniet van zon, zee en strand. Oneerlijk? Absoluut niet, want wij delen drie do’s en drie don’ts om het leven op kantoor met deze tropische temperaturen dragelijk te maken.

Do’s:

Accepteer de warme situatie. Zaniken over de hitte verhoogt de irritatie met de opwarming van je lichaam als gevolg. Daag je collega’s uit een lijst te maken met verboden woorden die met de hitte te maken hebben, zoals: heet, hitte, warm, smelten, et cetera. Gaat iemand de fout in? Bedenk een leuke verkoelende ‘straf’, zoals het bijvullen van ieders flesje water.

Verkoeling is je beste vriend. Niet elk kantoor heeft een eigen zwembad, dus een portie creativiteit is gewenst. Populaire trucjes om je lichaam te koelen zijn:

  • Polsen onder de stromende kraan houden;
  • Plaats een ventilator voor een aangename luchtstroom;
  • Leg een verkoelend washandje in je nek.

Eet en snack verstandig. Sla de pizzalunch over of laat het frikandelbroodje links liggen en kies voor producten die grotendeels bestaan uit water en hydraten. Maak wat lekkers met ingrediënten zoals yoghurt, tomaten, komkommer, watermeloen, aardbeien, bessen en druiven.

Don’ts:

IJskoude drinkwaren. Met het hitterecord van 40+ graden vandaag is het verleidelijk om een glas water te upgraden met wat verkoelende ijsblokjes. Toch adviseren we de ijsklontjes in de vriezer te houden, omdat dit voor een averechts effect zorgt. Het ijskoude water doet je lichaamstemperatuur namelijk eventjes dalen, maar zal vervolgens je lijf prikkelen om als tegenreactie je lichaam extra op te warmen.

Volledig stilzitten. Op veel kantoren is het niet gebruikelijk om met bloedhete weersomstandigheden af en toe in beweging te komen. Toch zorg je met hier en daar een rek- en strekoefening dat de bloedsomloog wordt versneld, waardoor je sneller afkoelt bij het warme weer. Geen inspiratie voor oefeningen? Geen excuses met deze video!

Zoete frisdrank drinken. Zodra je de koelkast opentrekt lachen ze je met dit weer waarschijnlijk tegemoet: de heerlijke fles cola en het smakelijke blikje sinas. Deze verleidelijke dranken zitten vol suiker en cafeïne die je nieren aanzetten tot een grotere urineproductie, wat weer leidt tot vochtverlies. Kies daarom voor ruimvoldoende water op kamertemperatuur.

Mochten deze tips niet helpen, bekijk het dan van de positieve kant: gedeelde smart is halve smart. Samen ellendig voelen over een situatie die niet te verbeteren valt, schept een band. Doe er je voordeel mee!

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01