23 februari 2022

Tips voor rust op de werkvloer

De persconferentie van 15 februari; was dit de leukste tot nu toe? De aankondiging dat vrijwel alle maatregelen losgelaten mogen worden op 25 februari, biedt in elk geval perspectief. Zowel privé als zakelijk! Sta jij te trappelen om weer naar kantoor te gaan? De meesten van ons hebben het gemist. De één vanwege de gezellige kletssessies bij de koffieautomaat, de ander vanwege het samenwerken op de werkvloer. Even denken, hoe ging dat fysiek samenwerken ook alweer?

Even snel afstemmen
Die ene collega snel eventjes aanschieten voor een korte vraag is in principe hartstikke praktisch. Je zit immers in de buurt en zo kan je razendsnel verder met hetgeen waarmee je bezig bent. Toch kan het na een lange periode van thuiswerken voor sommigen wennen zijn dat je ineens weer ‘aan’ moet staan voor je collega’s. Daarom geven wij vier tips die bijdragen aan meer rust op de werkvloer.

  • Zoek een stille ruimte op zonder andere mensen;
  • Spreek met collega’s af dat het dragen van een koptelefoon een teken is dat je enkel gestoord wilt worden voor dringende zaken;
  • Zet je onbelangrijke meldingen op je laptop en telefoon tijdelijk uit;
  • Spreek met collega’s af op welke momenten je beschikbaar bent voor vragen.

Alles waar ’te’ voor staat is slecht, behalve ’tevreden’. Zoek daarom een goede balans tussen aan en uit staan voor je collega’s, zodat je het beste in elkaar naar boven haalt. Na twee jaar thuiswerken kan dat even zoeken zijn, maar vertrouw erop dat jij en je collega’s dit kunnen.

Veel geleerd
We kunnen wel stellen dat we in twee jaar tijd een transformatie hebben doorstaan als het gaat om thuiswerken. Op technisch gebied hebben we enorme stappen gezet. Zo houden we de ene Teams-vergadering na de andere. Met veel werkzaamheden werkt dit dan ook uitstekend, en met sommige wat minder. Juist die afwisseling zorgt voor een efficiënte en vooral fijne samenwerking.

Gezond samenwerken
Het mogen bepalen van thuis of op kantoor werken zal veel bedrijven goed doen, en ook jou! Samen zijn we gegroeid in een nieuwe manier van samenwerken. Een manier waarin we in de toekomst veel aan zullen hebben. Let’s keep up the good work en blijf gezond 😊. Waar kijk jij het meest naar uit als je straks het kantoor weer binnenloopt? Laat het weten in de comments!

Met vriendelijke groet,

Doortje Bless
Professional U-nited Detachering
LinkedIn connectie maken?

doortje-bless-verzekeringsprofessional-u-nited-detachering

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01