8 april 2019

Proud to be U-nited!

Wie had kunnen denken dat ik binnen zes maanden kon staan waar ik nu sta? Met het typen van deze zin leg ik de lat behoorlijk hoog voor mijzelf, want het gewicht en de inhoud achter deze korte zin is alleen mij nog écht bekend. Toch ga ik proberen je mee te nemen in wat zes maanden kunnen doen.

Slecht nieuws

September 2018 viel het doek voor mijn, op dat moment zorgvuldig opgebouwde, carrière bij een grote bank.

‘Het spijt me Sebastiaan. Je bent echt een geweldige medewerker die uitstekend niveau van kwaliteit levert, maar helaas heb je een tijdelijk contract. We moeten inkrimpen en we zullen niet met je verder kunnen.”

Een stilte volgde. Daar zit je dan, met een uitgestippeld plan, een goed toekomst perspectief bij een grote werkgever en nog veel teveel motivatie om er mee te stoppen. Wat doe je dan? Sterker nog, wat móét je dan? Het kan best moeilijk zijn om je kop op te houden wanneer het vertrouwen niet wordt gegeven.

De zoektocht begint

In september heb ik al mijn energie aangewend om een nieuwe baan te vinden. Het moest en het zou mij lukken. Dus begon ik met het opzoeken van telefoonnummers van oud opdrachtgevers, het doorspitten van mijn LinkedIn-netwerk en het inschrijven op verschillende alom bekende vacaturesites. Alles om die ene topbaan te vinden.

Ik kreeg respons! De uitgelegde lijntjes kregen beet en ik ging bij een aantal bedrijven op gesprek. Het ene gesprek leuker dan het andere. Soms voelde ik bijna die klik, maar nergens voelde het juist. De absolute ‘wauw’ waar ik naar op zoek was kon ik niet vinden en heel eerlijk gezegd: ik begon de hoop een beetje te verliezen.

Gouden tip

Mijn plannen en dromen leken ineens heel ver weg, onbereikbaar bijna. Ik was teleurgesteld. Hierover heb ik gesproken met een goede bekende van mij en zij kwam met de gouden tip:

“Hier, dit is het telefoonnummer van Sandor van Tilburg (U-nited Detachering). Bel hem eens op. Ik heb zo het gevoel dat jij hierbij past”.

Zo gezegd zo gedaan. Diezelfde dag nog klom ik in de telefoon en na een kort gesprek zijn de agenda’s getrokken en stond ons kennismakingsgesprek in de Pastafabriek gepland.

It’s a match!

We hebben uitgebreid gesproken over mijn toekomstperspectief. Wat wil ik? Waar ga ik naartoe? En wat heb ik hiervoor nodig? De interesse van Sandor in het pad dat ik voor ogen heb was oprecht. Verder dacht hij direct actief met mij mee en beter nog: het sloot aan bij waar U-nited Detachering voor staat.

Toen ging het heel snel. Een voorstel werd geformuleerd, we werden het eens en op 1 oktober ben ik begonnen bij U-nted Detachering.

Proud to be U-nited!

Het is echt pas zes maanden geleden. De tijd vliegt en ik kijk terug op een succesvol half jaar. Recruiter Denny vond voor mij een gave opdracht als schadebehandelaar. Dit biedt mij een frisse blik in wat verzekeren ook is binnen een opdracht waar ik mijn energie in kwijt kan. Eéntje met uitdagingen die niet direct op de oppervlakte liggen en mij bovendien prikkelt om er met de volle 100% voor te gaan.

Bedankt voor het vertrouwen U-nited! Jullie hebben mij weer ‘aan’ gezet en hiervoor ben ik jullie ontzettend erkentelijk!

Auteur: Sebastiaan Coenraads- Professional bij U-nited Detachering

Sebastiaan Coenraads verzekeringsadviseur U-nited Detachering

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01