20 juni 2022

Hoe vitaal voel jij je?

Alles valt en staat met je vitale gezondheid, maar wat houdt dat nou in en hoe kan ik daar op een slimme manier aan (blijven) werken? In dit artikel geven we je gouden tips om dit voorjaar goed van start te gaan.

Wist je dat ‘Vita’ het Latijnse woord voor leven is?
Hoe vitaal jij je voelt kun je omschrijven als de energie die je hebt om te leven. Belangrijk dus om bij stil te staan en er op jouw eigen manier invulling aan te geven. Dit begint natuurlijk allereerst bij de bewustwording van je eigen vitaliteit. Dit hangt samen met je motivatie, gezond eten en drinken, voldoende beweging en natuurlijk voldoende ontspanning. Zoek en vind hierin een goede en vooral reële balans.

Verplicht jezelf niet
Doe de dingen waar jij je goed bij voelt, waar je dus energie van krijgt. Denk bijvoorbeeld na over hoe je leven vitaler kunt aanpakken en heb het er bijvoorbeeld met je collega’s over. Erover praten maakt je bewuster van wat je eventueel anders zou kunnen doen. Uiteraard kan je ook tot de conclusie komen dat je eigenlijk al hartstikke goed bezig bent. Houd dat vol!

Wees de snacks te slim af
Nu we meer op kantoor zijn ligt de keuze voor ongezonde snacks in de kantine op de loer. Je kunt ervoor zorgen dat je hier minder naar snakt door bijvoorbeeld al een goed ontbijt achter de kiezen te hebben. Ook heb je tegenwoordig gelukkig de keuze om te kiezen voor gezondere maaltijden in de kantine. Denk bijvoorbeeld aan een soepje, salade of een broodje ei. Hoe vaker je kiest voor de bewuste keuze, hoe lekkerder je het gaat vinden en je je eigen keuzes gaat waarderen. Echt waar. Je zult merken dat wanneer je deze gezonde keuzes maakt op je werk, je dit thuis ook gaat doen. Win-win dus!

Help elkaar..
Hoe snel vergeet je wat te eten en te drinken omdat je zo druk aan het werk bent? Dit is voor velen heel herkenbaar. Zie je dat een collega die ene fles water nog niet heeft aangeraakt? Spreek elkaar daarop aan op een positieve manier. Vul bijvoorbeeld zijn of haar waterfles bij. Zeker tijdens de warme zomerdagen die eraan komen, is het van groot belang om goed gehydrateerd te blijven.

..maar help ook jezelf
Werk je vanuit huis en mis je de hulp van collega’s? Zet dan wekkertjes voor jezelf die eraan herinneren om tijdig te eten en te drinken. ‘Gezond’ betekent in dit verhaal ook ‘op de goede tijdstippen’. Ook wat vaker opstaan van je werkplek maakt je vitaler. Dus combineren die wekker!

In dezelfde thuiswerksituatie ligt ook het gevaar van structureel overwerken op de loer, wat kan leiden tot stress. Thuis is er geen collega die ‘tot morgen’ roept of een lichtsysteem dat zichzelf automatisch uitschakelt rond 17:00 uur. Bescherm jezelf door op tijd te stoppen, want morgen is er weer een dag!

Hoe netjes is jouw bureau?
Overzicht op je bureau betekent rust in je hoofd. Wel zo prettig, zeker als je de dag nog moet beginnen. Een opgeruimd bureau draagt hieraan bij. Ruim niet alleen je bureau aan het einde van de dag op, maar ook de rest van de ruimte. Indien mogelijk adviseer ik mensen verder niet aan de keukentafel te werken, maar in een aparte werk- of studeerkamer waar je aan het einde van de dag de deur fysiek achter je dicht kan doen. Pas dan is de dag écht afgesloten.

Scoor punten
Op vitaal vlak goed voor jezelf zorgen loont bij U-nited dubbel. Naast dat je beter in je vel zit, scoor je door het uitvoeren van vitaliteitsopdrachten via de U-nited Awards mooie punten voor ons beloningsspel. Na voldoende punten kan je ontspannende prijzen shoppen in onze uitgebreide giftshop. Heb je vragen over vitaliteit of over hoe jij nou precies kunt starten met vitaler worden? Stel ze aan ons, je collega’s of zoek online. Er is van alles over te vinden, maar blijf wel lekker bij jezelf.

Succes!

Doortje Bless
Professional U-nited Detachering
LinkedIn connectie maken?

doortje-bless-verzekeringsprofessional-u-nited-detachering
© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01