9 augustus 2023

Het beste van twee werelden met dubbele aandacht

Inmiddels is het ruim acht maanden geleden dat mijn avontuur bij U-nited Detachering is gestart. Een mooi moment om jullie mee te nemen in mijn ervaringen, want eerlijk is eerlijk; werken vanuit een detacheringsbureau was na 30 jaar vaste dienst bij de Rabobank iets nieuws voor mij. In dit artikel vertel ik jullie meer over de carrièrekeuzes die ik heb gemaakt, de manier waarop ik ben ontvangen bij mijn eerste opdracht en welke voordelen van een detacheringsconstructie er voor mij gelden.

ellen-de-backer-detacheringsbureau-verzekeringen-u-nited-detachering

Deuren vlogen open
Iets nieuws; daar was ik naar op zoek. Met die gedachten openen er ineens veel deuren, maar ik kwam er al snel achter dat ik in de verzekeringswereld wilde blijven en dat de Agro-sector met zijn no-nonsensmentaliteit het beste bij mij past. In goed overleg met mijn toenmalige manager ben ik gaan onderzoeken wat de mogelijkheden buiten de Rabobank zijn. Mijn LinkedIn profiel heb ik op ‘Open to work’ gezet. Vanuit daar ging het balletje hard rollen. De recruiters vliegen dan om je oren met verzoeken tot contact. Met een drietal ben ik in gesprek gegaan.

Een bekende naam
Eén van deze partijen was U-nited Detachering. Een voor mij bekende naam, omdat een aantal van mijn collega’s bij de Rabobank op dezelfde afdeling hebben gewerkt. Dit waren kundige, enthousiaste collega’s die allemaal vol lof over U-nited spraken, dus daarin was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Uiteraard werd ik door meerdere recruiters benaderd, maar U-nited sprong er direct uit door de persoonlijke, actieve benadering, ze hebben echt oprechte belangstelling naar wie je bent, hoe je bent en wat je wensen zijn. Het voelt meteen alsof je iedereen al jaren kent doordat ze oprechte interesse hebben in zowel je werkleven als je privéleven en zijn zelf ook open over zichzelf. Voor mij is het een perfecte match omdat ze je goed begeleiden in hetgeen wat bij je past. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om uit je comfortzone te stappen en nieuwe avonturen aan te gaan. De persoonlijke aandacht, het echt zien wie je bent heeft mij aangenaam verrast.

Het mooie is dat deze aandacht er niet alleen is tijdens het in dienst komen en het zoeken naar een opdracht, maar juist ook gedurende de periode dat je bij opdrachtgever aan de slag bent en de werkzaamheden ‘gewoon’ lekker gaan. Juist dan zijn ze nog steeds op zoek naar datgene dat je nodig hebt om deze tevredenheid en blijheid vast te houden. De waardering die er voor je is krijg je terug in de gesprekken met je manager en uiteraard ook door de leuke attenties die je veelvuldig ontvangt. Daarnaast zijn we ook een perfecte match in het vieren van leuke feesten zoals het gezellige Kerstfeest en de zonnige beachparty

Persoonlijke voordelen van detachering
In mij zoektocht naar iets anders was ik niet direct op zoek naar een detacheringsconstructie. Gedurende mijn zoektocht en de gesprekken met U-nited, die tijdens onze gesprekken ook mee onderzochten wat goed bij mij past, zag ik al snel de voordelen van een detacheringsconstructie. Het geeft je natuurlijk de mogelijkheid om bij diverse bedrijven in de keuken te kijken en op deze manier te ontdekken wat wel en wat juist niet bij je past. Dit zowel wat betreft de inhoud van het werk als de cultuur die er binnen een bedrijf heerst.

Daarnaast heeft het detacheringsbedrijf natuurlijk de ruime ervaring om jouw kennis, kunde en competenties te matchen met opdrachten die zij hebben. Door de ruime ervaring die zij bij diverse opdrachtgevers hebben kunnen ze goed inschatten welke opdrachtgever bij je past en is de kans op een succesvolle carrièrestap natuurlijk vele malen groter dan zonder deze constructie. Het is dus een hele veilige en relaxte manier om te onderzoeken wat bij je past terwijl je toch ‘gewoon’ in loondienst bent en je daar de zekerheid van hebt.

Bij Achmea in bad
De matchmaking van U-nited Detachering bracht mij uiteindelijk bij Achmea. De eerste week bij deze club voelde meteen als een warm bad. Het was kerstvakantie, dus een rustig week qua bezetting, en de sfeer op de afdeling was goed. Ik werd met open armen ontvangen en voelde mij direct thuis. Het klinkt misschien gek, maar ik heb helemaal niet hoeven wennen aan de nieuwe locatie of nieuwe collega’s. Iedereen was bereid mij wegwijs te maken in zowel het kantoor als de systemen waarmee we werken. Dit heeft mij zoveel positieve energie gegeven, dat ik het de wekelijkse autorit van ruim 300 kilometer voor de kantoordag meer dan waard vind.

ellen-de-backer-detachering-bureau-verzekeringen-u-nited-detachering

Ervaring detachering op de werkvloer
Bij Achmea word je niet als een gedetacheerde behandeld, je wordt gezien als een vaste medewerker die qua werkverdeling en met werkoverleg als een gelijke wordt gezien. Dat geldt overigens ook voor de teamuitjes. Het voelt alsof je twee werkgevers hebt, al ben ik mij daar eigenlijk nooit zo van bewust; het loop naast elkaar en gaat vanzelf. Achmea is de werkgever op de werkvloer, dus ook daar heb je bila’s met de manager. Daarnaast heb je zeer frequent contact met je manager van U-nited. Die toetst hoe het met je gaat en op welke manier hij nog iets voor je kan betekenen. Eigenlijk dus gewoon dubbele aandacht en het beste van twee werelden!

Ellen de Backer
Krachtpatser U-nited Detachering

LinkedIn connectie maken?

ellen-de-backer-avatar-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering
© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01