21 juni 2023

Harmen de duizendpoot gaat specialiseren

Hoi, mijn naam is Harmen Reuvekamp. Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriendin Evaline in een leuk appartement in Papendrecht. Daarvoor heb ik zo’n twaalf jaar in Rotterdam en omgeving gewoond (ooit voor de opleiding docent economie ingevlogen), maar stiekem ben ik eigenlijk een tukker; opgegroeid in het oosten van het land in Almelo en omliggende dorpen.

Wist je dat er wereldwijd zo’n 3145 soorten duizendpoten zijn? Eén daarvan ben ik! Als duizendpoot onderzoek ik graag nieuwe terreinen. Zo boor ik bijvoorbeeld regelmatig nieuwe hobby’s aan. Zo kan je me vinden achter een drumstel, maar net zo goed met een fotocamera in de hand. Daarbij sta ik ook regelmatig in de keuken te experimenteren; de meeste dagen ben ik de kok in huis. Ook op zakelijk vlak ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, al wil ik daar bij U-nited Detachering meer focus in aanbrengen.

Vastbijtdrang
Bij mijn vorige werkgever heb ik behoorlijk de duizendpoot uitgehangen. Dat is zowel een kracht als een valkuil gebleken. Ik werd zodanig de ‘spin in het web’ dat ik nergens echt meer de expert in werd, maar ondertussen wel overal een beetje van wist; schadeverzekeringen, betaal- en spaarproducten, lijfrentes, ondersteuning bij hypotheekdossiers, outbound bellen, een stukje marketing. Op een gegeven moment zat het allemaal tegelijk in mijn takenpakket. En dat ging goed, maar ik kon me nergens écht in vastbijten, specialiseren.

Van specialiseren kan je leren
Net op het moment dat bovenstaande toch echt de spuigaten uit begon te lopen kwam ik in contact met U-nited Detachering. Ik werd benaderd door Edwin en uit de eerste contacten bleek al snel dat we hier konden proberen wat bij mijn vorige werkgever niet uit de verf kwam; specialiseren en me vastbijten in één onderwerp. Ergens in de financiële wereld me focussen op één thema of één product, in plaats van alleen maar steeds breder. Die beslissing gaf direct ook enorm veel rust; een afgebakende opdracht met een duidelijk takenpakket en een duidelijke verantwoordelijkheid. 

Een duizendpoot met focus
Met de ingeslagen weg verwacht ik mijzelf over een tijdje specialist te kunnen noemen. Of zoals we het noemen bij U-nited, professional. In mei ben ik gestart met mijn eerste opdracht als kredietacceptant bij Rabobank/freo waar ik eerst aan de slag ben gegaan met opleidingen en introducties. Erg leerzaam en leuk!

Natuurlijk zal ik echt wel een beetje de duizendpoot blijven, maar wel eentje die meer en meer de focus opzoekt. Misschien ben ik over een jaar wel aan het specialiseren op gebied van verzekeringen. Of hypotheken, wie zal het zeggen. Maar het ‘duizendpoten’ gaan we een beetje meer in de privé omgeving doen. 

Harmen Reuvekamp
Krachtpatser U-nited Detachering

LinkedIn connectie maken?

harmen-reuvekamp-financieel-detacheringsbureau-u-nitedd-detachering
© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01