3 juni 2019

Een dag uit het leven van een schadebehandelaar

Sebastiaan Coenraads doet zijn verhaal!

6:30 Tring tring
De wekker gaat. Niet mijn favoriete moment van de dag en daarom snooze ik altijd nog even. Uiteindelijk moet ik er toch aan geloven: opstaan. Ik knipper nog eens met m’n ogen, stap uit bed en spring onder de douche (net iets te lang). Vervolgens kleed ik me aan en ontbijt snel even met een bakje yoghurt vol met walnoten en honing. Elke ochtend kan ik daar toch weer even van genieten.

Verzekeringsprofessional-U-nited-Detachering-Fruit

7:05 Let’s hit the road
Op woensdagen heb ik geluk, want dan is het rustig op de weg. Met maximaal een uurtje rijden ben ik op mijn eerste tussenstop, de P+R in Rotterdam. Ik parkeer mijn auto, stap in de metro met alle studenten en forenzen en met drie haltes ben ik op het kantoor. Onderweg naar mijn werkplek scoor ik een kop koffie om de dag goed te beginnen.

Verzekeringsprofessional-U-nited-Detachering-Sticker

8:25 Klaar voor variatie
Ik kies een plekje naast het raam uit, zet m’n laptop aan, schakel mijn telefoon in en ik ben ‘aan’.

Het is 8:30, dus we zijn geopend. Mijn collega’s en ik zitten er klaar voor. Als schadebehandelaar is geen dag hetzelfde. In beginsel is ons werk duidelijk. Wij proberen dagelijks onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden in het afwikkelen van hun schade. Toch is geen gesprek hetzelfde. Dit kan bijvoorbeeld variëren van een lekkage in de badkamer tot een ongeval met zeer ernstig letsel. 8:31 uur: de telefoon gaat. Mijn eerste gesprek van de dag: “Ik ben zojuist aangereden op de snelweg en weet even niet wat ik moet doen”.

Verzekeringsprofessional-U-nited-Detachering-Staand-Werken

 13:00 Positief nieuws
Ik ben weer terug van een rondje wandelen in mijn lunchpauze als ik een appje krijg van Sandor, de projectmanager van U-nited Detachering. Hij komt terug op een lead welke ik hem heb gegeven voor een mooie kans bij een grote verzekeraar. Het nieuws is positief, want er is een goed gesprek geweest. To be continued!

Het is fijn om zo nu en dan contact te hebben met je werkgever. Zo blijven we met elkaar verbonden en houden we elkaar scherp.

15:20 Work work work
Het is druk, de tijd vliegt en ik rol van het ene dossier in het andere dossier. Ik heb contact met garagebedrijven voor de status van de reparatie of het regelen van een expertise, spreek een expert welke op pad is om een kleine keukenbrand te onderzoeken en ik kan echt van toegevoegde waarde zijn voor een verzekerde welke even niet goed weet hoe die zijn situatie moet aanpakken.
… is het al zo laat? Tijd voor een korte break…

17:45 Samen sterk
Inmiddels ben ik alweer een half uur onderweg en kruip samen met alle andere auto’s over de A15. Maar erg is dit niet. Ik laat de dag nog even door mijn gedachten gaan. Verwerk alle indrukken die de revue zijn gepasseerd en voor ik het weet ben ik alweer thuis. Het was een drukke dag maar mijn collega’s en ik hebben het samen weer voor elkaar gekregen.

Verzekeringsprofessional-U-nited-Detachering-Auto

19:30 Blijven ontwikkelen
Nu nog even werken aan mijn WFT inkomen. Het is een flinke pil, maar ik zit er lekker in. Jezelf blijven ontwikkelen is iets wat ik heel belangrijk vind en waar ik bij U-nited alle mogelijkheid voor krijg.

22:45 Time to sleep
De laptop gaat uit, nog even op de bank met mijn vriendin en daarna lekker naar bed. En morgen? Dan werk ik lekker thuis!

Auteur: Sebastiaan Coenraads – Verzekeringsprofessional bij U-nited Detachering

Sebastiaan Coenraads verzekeringsadviseur U-nited Detachering

 

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01