9 december 2021

Dan zit je opeens in een echte studio!

De verzekeringswereld is onzeker en er gebeuren onverwachts bijzondere dingen. Dat geldt ook voor mij! Tijdens mijn opdracht bij Achmea heb ik de kans gekregen om in een echte studio een live Webinar te geven samen met een aantal collega’s.

Als team wisten wij al dat we de Rabobank als tussenpersoon gingen meenemen in het nieuwe verzekeringsproduct van Achmea. Ervaring leert ons dat we deze boodschap het beste kunnen verkondigen met een presentatie. Daarom hadden we een mooie PowerPoint-presentatie voorbereid.

Nét zoals op televisie
Toen kwam het nieuws! Het wordt een live Webinar in een studio. Wat, een échte studio? Dus net zoals op televisie? Ja! Net zoals bij Jinek? Ja, net zoals bij Jinek! We lachten met elkaar en zeiden ‘wij zijn hier toch helemaal niet voor gemaakt? Wij houden ons alleen maar bezig met verzekeringen…’.

We stelden ons voor hoe het zou zijn om daar dan echt te zitten met een microfoontje terwijl je enthousiast vertelt over het nieuwe verzekeringsproduct, waar je al lange tijd mee bezig bent.

Oké, misschien is het dan toch leuk! De beslissing was gemaakt, we doen mee! En nu? In zeer korte tijd werd het script uitgeschreven in het draaiboek. Gaan we wel of geen kaartjes gebruiken? Wanneer ben ik in beeld en wanneer niet? Doet het geluid het naar wens? Wie praat wanneer? Allerlei vragen die door je hoofd gaan. Na drie dagen korte voorbereiding gingen we vol goede moed op pad.

live-webinar-doortje-bless-u-nited-detachering

Generale repetitie
We kwamen binnen in de studio en het zag er al meteen super professioneel uit. We besloten direct met elkaar te gaan oefenen; de zogenoemde ‘generale repetitie’. Met het script op tafel konden we zo de gesprekken voeren die we van tevoren hadden bedacht. Dit verliep goed en we kregen direct meer vertrouwen! Voordat we echt van start gingen, mochten we nog naar de visagiste. Met een mooi make-upje op het gezicht waren wij er helemaal klaar voor.

make-up-verzekeringspecialist-u-nited-detachering

En we zijn los!
Om stipt 15.00 uur telden we écht af: 5,4,3,2,1 en we zijn los! De eerste paar minuten gierden de zenuwen door ons lijf, maar daarna voelden we ons meer het op het gemak. We doen het samen! We hielden ons goed aan het script, gingen van het ene onderwerp naar het andere en tussendoor werd er een video ingestart. De productie zorgde ervoor dat dit alles vlekkeloos verliep. In een korte pauze konden wij even op adem komen, zodat we daarna met volle energie weer verder konden.

doortje-bless-webinar-verzekeringspecialist-u-nited-detachering

Een ervaring rijker
Nadat de laatste woorden waren gezegd, gingen de microfoontjes uit. Pfoe, dat was wat! Stiekem valt er dan toch een last van je schouders. Het zit erop! Hebben we toch samen mooi geflikt! Zo ontzettend trots zijn we op elkaar.

Het was een zeer bijzondere ervaring; we hebben veel geleerd en vooral ook veel gelachen. Dit brengt ons team dichter bij elkaar.

Groetjes,

Doortje Bless
Professional U-nited Detachering
Conversiespecialist Agro bij Achmea

LinkedIn connectie maken?

doortje-bless-u-nited-detachering

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01