Vijf fotografietips

Voor de perfecte LinkedIn-profielfoto

Stel je vraag
Hello

Say Cheese

“Een eerste indruk kan je maar één keer maken. Dat geldt ook online, bijvoorbeeld op LinkedIn. Een professionele en aantrekkelijke LinkedIn-profielfoto is daarom ontzettend belangrijk. Geef werkgevers, klanten of andere zakelijke contacten een actueel beeld van jezelf door een profielfoto te schieten die past bij jou als persoon. Een goed uitziende profielfoto kan je helpen om op te vallen tussen de menigte en draagt bij aan je herkenbaarheid en professionaliteit.”

“Onze medewerkers, ook wel krachtpatsers genoemd, zijn wegwijs in de financiële dienstverlening. Het schieten van goede profielfoto’s valt niet standaard onder het talentenpakket van deze professionals. Daarom helpen wij hen graag op weg met vijf fotografietips die stuk voor stuk bijdragen aan het maken van de perfecte LinkedIn-profielfoto.”

– Luc Koning Smiers

Tip 1: Zorg voor goed licht

Een goede belichting is cruciaal voor het maken van een professionele en aantrekkelijke profielfoto. Vermijd daarom direct zonlicht of felle lampen die schaduwen creëren of een te hoog contrast geven. Kies in plaats daarvan voor zacht, natuurlijk licht, bijvoorbeeld door te fotograferen bij een raam of buiten op een bewolkte dag.

Voor de professionele fotografen onder ons; als je binnenshuis fotografeert, kun je gebruik maken van een lamp met een zachte diffuser om het licht zachter en egaler te maken.

fotografietip-1-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering

Tip 2: Kies een geschikte achtergrond

Kies een rustige en neutrale achtergrond die niet afleidt van het onderwerp; jij. Vermijd drukke of rommelige achtergronden die de aandacht afleiden van het onderwerp. Een egale achtergrond in een neutrale kleur zoals wit, grijs of zwart is vaak de beste keuze. Als je toch voor een achtergrond met textuur of patroon wilt kiezen, zorg er dan voor dat het subtiel is en niet te opvallend.

fotografietip-2-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering

Tip 3: Kleed je passend

Kleed je passend voor de functie die je bekleedt of wilt bekleden. Een zakelijke profielfoto vraagt om een formele uitstraling, dus draag nette kleding in neutrale kleuren en vermijd felle kleuren en drukke prints. Zorg ervoor dat je kleding schoon en gestreken is en dat het goed past. Denk ook na over accessoires zoals sieraden en zorg dat deze niet afleiden van het onderwerp.

fotografietip-3-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering

Tip 4: Let op de compositie

De compositie van de foto is belangrijk om een professionele uitstraling te creëren. Zorg ervoor dat je gezicht centraal staat. Fotografeer op ooghoogte. Hier mee vermijd je een onderkin of inkijk in je neus mee. Kader je ogen op 1/3 van bovenuit het midden. Veel ruimte boven je hoofd is niet nodig. Plaats jezelf niet te ver van de camera af en zorg ervoor dat je schouders en gezicht goed zichtbaar zijn.

fotografietip-4-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering

Tip 5: Gebruik een goede camera

Een goede camera kan het verschil maken tussen een matige en een professionele foto. Gebruik daarom bij voorkeur een spiegelreflexcamera of een smartphone met een hoge resolutie. Zorg ervoor dat je de foto in de hoogste resolutie opslaat zodat deze scherp blijft, ook als je hem later op een groter formaat bekijkt.

Wist je dat WhatsApp foto’s flink comprimeert als je deze verzendt? Gebruik daarom altijd het bronbestand zodra je deze gaat plaatsen op je LinkedIn.

fotografietip-5-financieel-detacheringsbureau-u-nited-detachering

Kijk eens naar het vogeltje

Het is belangrijk om kritisch te zijn over je eigen profielfoto op LinkedIn. Wanneer heb je deze voor het laatst aangepast? Kan het beter? Met deze vijf fotografietips dagen wij je uit om eens aan de slag te gaan. Dat kan natuurlijk op eigen houtje, maar schakel vooral de hulp in van een professionele fotograaf of een handige kennis. Bij voorkeur ééntje met een fantastische camera 😉

© 2024 U-nited Detachering - Alle rechten voorbehouden - KvK 70022461 - BTW NL858107545B01